27 Kasım 2014 Perşembe

iPhone'nun Şarj Sorununa Haplı Çözüm

iPhone kullanıcılarının en büyük sorunlarından olan şarjın çabuk bitmesine ilaç gibi bir çözüm bulundu. Tasarımcı Tsung Chih-Hsien bu soruna getirdiği ilginç çözüm;


Donanımsal olarak oldukça ilerleyen akıllı telefonların en büyük sorunu sundukları kısa pil ömrü. Özellikle iPhone'ların kanayan yarası diyebileceğimiz pil ömrü maalesef akıllı telefonların çıktığı günden beri çözülemedi ve kullanıcıları çoğu zaman şarj cihazlarına bağımlı hale getirdi.

İstenilen pil performansını bir türlü sunamayan akıllı telefonlar içinse şarjlı kılıf veya ekstra pil gibi çeşitli alternatifler üretilmiş olsa da bunları taşımak ayrı bir sorun olduğu için kullanıcılara pek cazip gelmiyor. Haberimize konu olan tasarım ise henüz konsept aşamasında olan küçük ve taşınılabilirliği onu rakiplerin önüne geçen bir proje.


Tasarımcı Tsung Chih-Hsien tarafından geliştirilen ve Red Dot tasarım ödüllerinin sahibi olan Mini Power isimli konsept cihaz, iPhone sahipleri için ilaç gibi olacak.

Piyasada halihazırda bulunan bataryalara farklı bir bakış açısı getiren Mini Power, "Hap gibi iPhone pilleri" ile telefonunuza iki, dört ve altı saat ek süre kazandırabilecek.

iPhone'lara Lightning girişi ile bağlanacak olan Mini Power, kapsül şeklinde tasarlanmış. Geridönüşebilir malzemeden üretilen cihazı dilerseniz kullanıp atabileceksiniz yada dilerseniz satın aldığınız yere giderek yenisi ile değiştirebileceğiniz gibi şarjda edebileceksiniz.


Çok uzun süreli bir pil ömrü sunmayan bu projenin asıl amacı telefonunuza ihtiyaç duyduğunuz acil anlarda telefonu az da olsa şarj edebilmek. Eğer Tsung Chih-Hsien tarafından yürütülen bu proje gerçekleşirse gelecekte piyasada küçük küçük acil durum dilleri görebileceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen paylaşım hakkında görüşünüzü bizimle paylaşın.