9 Mart 2015 Pazartesi

Skype Reklamları Nasıl Kaldırılır?



Microsoft'un Messenger'ı kapatıp Skype ile yoluna devam etmesinin üzerinden fazla zaman geçmemesine rağmen kullanıcılarını Skype kullanmaya mecbur bırakması çoğu kişinin canını fazlasıyla sıkmıştır. Bunun üzerine Skype ile yaşanan problemlerde eklenince kullanıcıyı bunaltmakta bir hayli başarılı olmuştur.

Bu can sıkıcı olan problemlerden biriside reklamlardır fakat diğer yandan düşünüldüğünde ticari bir firmanın para kazanmayı istemesi bir o kadar da normal karşılanabilir. Tabi bu isteği konuşma penceresinin üstüne 728x90 boyutlarında bir reklam koyarak ve kullanıcıyı tamamıyla rahatsız ederek karşılayamazsınız.

Tabi ki bu durum kullanıcıları ücretli versiyona geçmeye zorlaması da olabilir. Fakat böyle yaparak kullanıcı kaybetmesi daha olağan bir durum olacağını varsayıyorum.

Bu durum karşısında Skype'ın can sıkıcı reklamlarından para ödemeden kurtulmak istiyorsanız şuan için böyle bir yöntem mevcut fakat Microsoft bu işe ne zaman önlem alır bilemeyiz.

Aşağıda Skype reklamlarını nasıl engelleyeceğinizi resimli bir şekilde anlattık.

1- İlk olarak Internet Explorer'ı açın ve sağ üstte bulunan "Araçlar" ikonuna tıklayın ve açılan pencereden "Internet Seçenekleri" seçeneğini seçin.



2- "Internet Seçenekleri" seçeneğini seçtikten sonra açılan pencereden üstte bulunan sekmeler den "Güvenlik" sekmesine tıklayın. Açılan pencereden "Yasak Siteler" ve hemen altında bulunan "Siteler" butonuna tıklayın.



3- "Siteler" butonuna tıkladıktan sonra gelen pencereden "Bu Web sitesini bölgeye ekle" yazısının altında bulunan kutuya https://apps.skype.com adresini yazın ve yanında bulunan "Ekle" butonuna tıklayın. Daha sonra "Kapat" ve "Tamam" butonlarına tıklayarak pencereleri kapatın. Bundan sonra yapmanız gereken tek şey Skype programını kapatıp tekrar açmak olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen paylaşım hakkında görüşünüzü bizimle paylaşın.