12 Eylül 2015 Cumartesi

En İyi Kıyamet Filmleri

1. Dünyalar Savaşı



Dünyalar Savaşı, yönetmenliğini Steven Spielberg'in yaptığı, H. G. Wells'in Dünyaların Savaşı adlı romanından uyarlanan, bilim kurgu, felaket ve gerilim türlerindeki 2005 yapımı Amerika Birleşik Devletleri filmi.

2. 2012



Büyük bütçeli felaket filmlerinin değişmez yönetmeni Roland Emmerich yine benzer bir yapımla karşımızda. Bazı teorisyenlere göre 21 Aralık 2012 tarihinde dünyanın sonunun geleceğini öngören Maya medeniyetinin bu öngörüsünün doğru çıktığı bir geleceğin anlatıldığı 2012 adlı filmde insanların hayatta kalma mücadelelerine tanık oluyoruz. Filmin kadrosu oldukça sağlam: John Cusack, Thandie Newton, Woody Harrelson, Amanda Peet, Danny Glover, Oliver Platt ve Chiwetel Ejiofor ilk göze çarpan isimler.

3. Kor



Dünyanın çeşitli yerlerinde sebebi açıklanamayan felaketler meydana gelmesi üzerine arkasındaki sırrı çözmek için bilim adamlarından oluşan bir ekip kurulur. Yapılan araştırmalar sonucu hiçte iç açıcı değildir. Dünya merkezindeki çekirdeğin dönüşü durmuştur ve bir şeyler yapılmazsa yer yüzündeki her şey yok olacaktır. Akademi Ödüllü Hillary Swank başrolde, Yardımcı rollerde ise Delroy Lindo, Emmy Ödüllü Stanley Tucci ve Akademi Ödölü adayı Alfre Woodard'ın oynadığı bu etkileyici macera ile gerilim dolu bu yolculuğa hazır olun.

4. San Andreas



Film, Kaliforniya'da yaşanan deprem felaketinden sonra, helikopter pilotu olan Ray (Dwayne Johnson) ve eski eşi Emma'nın (Carla Gugino) kızları Blake'i (Alexandra Daddario) kurtarmak için Los Angeles'tan ayrılıp San Francisco'ya gitmeye çalıştığı sırada yaşayacağı olayları konu alıyor.

5. Kurtuluş Günü



Bir günün ardından büyük şehirlerin bir çoğu uzaylılar tarafından yeryüzünden silinir. Hayatta kalanlar görece basit teknolojileri ve akıllarıyla ziyaretçileri durdurmazsa birkaç gün içerisinde insan ırkı yok olacaktır.

6. Yarından Sonra



Dünya, doğanın gazabına uğramaktadır. Şiddetli kasırgalar Los Angeles'ı haritadan silmiş, Yeni Delhi karlar altına gömülmüş, Tokyo devasa dolu yağışıyla yıkılırken New York ani iklim değişikliği ile dev dalgaların tehditi altında kalmıştır. Bir iklim bilim uzmanı olan Jack Hall, dünyayı, küresel ısınmanın tetiklediği bu felaketten kurtarmak için çözüm arayışındadır


7. Kehanet



Bir okulun bahçesindeki zaman kapsülünün içinden 1959 yılında yani bundan 50 yıl önce sadece rakamlarla yazılmış bir mektup bulunur. İlk başlarda mektuptaki rakamlar anlamsız gibi gelse de, zamanla mektuptaki sayıların dünya üstünde yaşanan felaketlerin, suikastlerin, büyük kazaların sırrını saklıyor olduğu ortaya çıkar. Ne yazık ki mektupta bahsedilen tüm felaketler gerçekleşmemiştir ve gerçekleşmemiş olanların her biri gerçekleşme yolundadır.

8. Dünyanın Durduğu Gün



Washington D.C'de sıradan bir gün yaşanırken, içinde uzaylı Klaatu ve onun birçok güce sahip robotu Gort'u taşıyan bir UFO şehrin tam ortasına iniş yapar. UFO'nun içinde çıkan Klaatu ve Gort, yeryüzüne barış getirmek için görevlendirilmişlerdir. Ancak gezegenler arası bir barış için belki de yeryüzünü yok olması gerekmektedir. Klaatu, yeryüzü için hala umut olduğunu düşünürken, ordu tarafından yok edilir. Bu nedenle robotu Gort, daha sert ve agresif tedbirler almak zorunda kalır. Filmde Reeves Klaatu'yu canlandırırken, Jennifer Connelly ise onun yeryüzünde tanışacağı bilim insanlarından Helen Benson'ı oynuyor.

9. Üçüncü Gün



Dev bir meteor Dünya'ya çarpmak üzere. Gezegene umutsuzluk ve kaos hakim. Ve küçük bir kasaba olan Laguna'nın sakinleri, dehşet içinde haberleri takip etmekte. Kahramanımız Ale yeryüzünde kalan bu son günlerini, içerek ve müzik dinleyerek geçirmeye karar verir. Ama aniden beliren Lucio adlı garip, rahatsız edici bir yabancı, tüm planlarını alt üst eder. Çünkü yeğenlerini bu şüpheli adamdan korumak zorundadır.

10. Derin Darbe



Küçük Leo Beidermann'ın teleskopuyla çektiği bir fotoğraf tüm Dünyayı ayağa kaldırır. Fotoğrafta bir kuyruklu yıldızın hızla Dünyaya yaklaşmakta olduğu görülmektedir. Harekete geçen bilim adamları hemen bir uzay aracının kuyruklu yıldıza gidip, yaklaşmakta olan tehlikeyi bertaraf etmesi gerektiğini söylerler. Aracı komuta edecek olan kişi emekliye ayrılmış eski astronotlardan Spurgeon Keeney olacaktır. Dünyanın sonu yaklaşmakta ve tüm insanlık çaresizce beklemektedir. Zamana karşı verilen mücadele, insanların mutlak ölüme karşı verdiği tepkiler yanında önemini yitirmektedir.

Mr.Kâlika'dan alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen paylaşım hakkında görüşünüzü bizimle paylaşın.