29 Ağustos 2017 Salı

Doğru Olarak Sandığımız Ancak Yanlış Bildiğimiz 10 Bilgi!



1-) Boğalar ve Kırmızı Renk;

Aslında kırmızı renk hiçbir boğayı kızdırmaz. Çünkü boğalar renk körüdür ve kırmızıyı diğer renklerden ayırt edemezler. Boğa güreşinde matador, boğayı eline aldığı şapkasını ve şalını sallayarak kızdırır. Boğanın kırmızı şala saldırdığı inancı yanlıştır. Kırmızı renk aslında insanları etkiler. Yapılan deneylerde bu rengin insanlarda kan basıncını yükseltip, kalp atışını hızlandırdığı saptanmıştır.

2-) Ölümden Sonra Saç ve Tırnak Uzaması;

Bir insan öldükten sonra saçları ve tırnakları uzamaya devam eder bilgisi tamamen yanlıştır. Holywood filmlerinde ve genel kültürde sanılanın ve iddia edilenin aksine, ölümden sonra ne saçlar ne de tırnaklar uzar. İkisinin de uzaması, beyin ölümünün gerçekleşmesiyle birlikte sona erer.

3-) Altıncı Hisle Geleceği Görmek;

Eğer ki "Gelecekte olacakları görmek", "falcılık", "astroloji" gibi sahte bilimsel yaklaşımlardan bahsediyorsak, eldeki veriler dahilinde, böyle bir yetinin bilimsel olarak var olmadığını bilmeliyiz. İnsanlar içerisinde geleceği gördüğünü iddia edenlerin herhangi bir kanıtı yoktur. Bir insan zaten geleceği görse falcılık yada bu tarz şeylerle uğraşmak yerine direk büyük kazançlara yönelirler.

4-) Aynı Yere 2 Kere Yıldırım Düşmez;

Bu söylentinin yanlış olduğunu bilmelisiniz. Yıldırımlar aynı noktaya 1 defadan fazla düşebilir. Hatta aynı noktaya 3 defa düşen yıldırımlar kayıtlara geçmiştir. Bu söylentinin doğma sebebi, yıldırım düşme olaylarının oldukça nadir gerçekleşmesidir.

5-) Çin Seddi Uzaydan Görünüyor;

Tabikide Çin Seddi uzaydan görünmez. İnsan yapımı hiçbir cisim, ne Ay'dan, ne de Dünya'nın yörüngesindeki uzay araçlarından çıplak gözle görülemez. Sadece çok nadir koşullarda ve çok ayrık arazilerde bulunan cisimler, çok dar zaman aralıklarında, geçici olarak uzay yörüngesinden görülebilmektedir. Ay'dan ise Dünya üzerindeki ve yörüngesindeki insan yapımı herhangi bir cismi çıplak gözle görmek imkansızdır.

6-) Alkol Beyin Hücrelerini Öldürür;

Bildiğimiz anlamıyla "alkollü içecek" tüketimi ile beyin hücrelerinin ölmesi arasında doğrudan bir ilişki kurabilen hiçbir araştırma bulunmamaktadır. Alkolün aşırı dozlarda tüketildiğinde zararlı olduğu net bilinen bir gerçektir. Ancak aşırı alkol tüketiminin beyin hücrelerinin ölümüyle ilişkilendirilmesi mümkün değildir. Biz yinede bu söylentiye inanıp alkol tüketmeyelim. Çünkü alkol iyi bir şey değil.

7-) Dilin Tat Haritası Vardır;

Dil haritası veya tat haritası, dilin farklı kısımlarının farklı tatları algıladığı yönünde yanlış bir söylenti vardır. Sağı, solu, arkası, önü farklı tatlar algılıyormuş. Oysaki dilin her tarafı aynı tatları algılayabilir. Dil haritası diye bir şey yoktur.

8-) Parmaklar, Deri Su Çekince Buruşur;

Biyologlar, daha önce suda uzun süre kalındığında el ve ayakların buruşmasını, suyun deriyi şişirmesinden kaynaklandığını düşünüyordu. Ancak araştırma sayesinde, bu sürecin sinir sistemi tarafından harekete geçtiği ve kan damarlarının büzüşmesinden kaynaklandığı anlaşıldı. Uzmanlar sinir sisteminin, bir süre ıslak kaldığını anlamasından sonra parmak uçlarındaki kan damarlarını daha ince hale getirdiğini, parmakların hacminin azaldığını ancak aynı boyutta kaldığı için derinin büzüldüğünü belirtti.

9-) Sakız Yutmak Zararlıdır;

Herkes çocukluğunda sakız yutmuş, bunun ne kadar zararlı olduğunu, uzun süre mideye yapışıp kalacağını duymuştur. Çocukken bize, yutulan sakızın yedi yılda sindirileceği söylenirdi. Ancak Sakız, sakız mayası, tatlandırıcılar, koruyucu ve yumuşatıcılardan oluşur. Şeker ve nane gibi tatlandırıcılar kolay parçalanır ve çabucak dışkı yoluyla atılır. Yani kazayla ve nadiren bir sakız yutmuşsanız bunun bir zararı yoktur. Yutulan sakızdan kurtulmak için yedi yıl beklemek gibi bir söylenti gerçek değildir.

10-) Günde En Az 8 Bardak Su;

Bugüne kadar neredeyse tüm uzmanlar her gün 8 bardak su içilmesini öneriyordu ve tüm insanlar fazla su içmek gerektiğini düşünüyor. Bu aslında yanlış. Uzmanlar fazla su içmenin de zararları olduğunu ve bunların göz ardı edilmemesi gerektiğini belirtiyor. Yani su içmek susamakla alakalı. Eğer susamıyorsanız sürekli su içmenize gerek yok. Ayrıca idrarınızın renginin de takip edin. Rengi koyulaştıysa bu demektir ki daha fazla su içmelisiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen paylaşım hakkında görüşünüzü bizimle paylaşın.