16 Ekim 2017 Pazartesi

Elon Musk’tan Hızlı Öğrenme Taktikleri



Elon Musk'ın hayatına baktığımızda doğuştan gelen ve bir armağan olarak nitelendirilecek zekasının onun başarılarını açıkladığını görebiliyoruz. Bunun yanında bol bol okumasının en büyük sırrı olduğunu da söyleyebiliriz.

Roket Biliminde master düzeyine gelen hatta bu konuda bir kariyer yapan, ayrıca Paypal'ı ve sanayi için devrim yaratan elektrikle çalışan araba şirketi Tesla Motors'u kuran ve tüm bunlar olurken mümkün olan en kısa zamanda bir sürü bilgiyi beynine kaydetmenin bir yolunu da bulan Elon Musk kadar hızlı öğrenmek istiyorsanız buyurun Elon Musk'ın hızlı öğrenme taktiklerini birlikte okuyalım.

"Biliyorum ki bir sürü kitap okuyorsunuz ve bir sürü zeki insanı işe alıp, resmen onların bilgilerini de içinize çekiyorsunuz ve bu kadar bilgiyi kafanızın içinde tutabilmenin bir yolunu bulmuş gibi görünüyorsunuz, bu işte bu kadar iyi olmanızın sırrı nedir?"

"Bilgiyi anlamsal bir ağaç olarak görmek çok önemli, bir konu hakkında detayları öğrenmeye başlamadan öncelikle temel sayılan prensipleri öğrendiğinizden emin olun, çünkü eğer öğrenmezseniz detayları asacağınız bir yer olmaz."

Birçok hafıza uzmanının altına basa basa tekrarladığı bir şey var ki; o da hatırlamanın en iyi yolu yeni öğrendiğiniz bir şeyi zaten bildiğiniz bir şeyle ilişkilendirmek. Eğer yeni bilgilerin kendisine bağ kuracağı eskiden edindiğiniz bilgiler yoksa unutmanız kolaylaşacaktır.

Alıntıdır, https://www.bundlehaber.com/detay/77339af8-1bb6-458f-a1f2-0e2d3d353bbf

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen paylaşım hakkında görüşünüzü bizimle paylaşın.