8 Ocak 2017 Pazar

Nokia 6 Duyuruldu!



Nokia sonunda akıllı telefon piyasasına adım attı. Microsoft'a satılmasından sonra kendi adına uzunca bir süre cep telefonu piyasaya çıkarmayan şirketin hakları HMD Global'ın almasıyla beraber Nokia, Android ile çalışan akıllı telefonlar üreteceğini açıklamıştı. Uzun bir süredir gündemi meşgul eden Nokia piyasaya dönecek mi soruları devam ederken sonunda Nokia 6 isimli akıllı telefon resmi olarak duyuruldu. Nokia'nın haklarını elinde bulunuduran HMD Global'ın resmi internet sitesi üzerinden duyurulan akıllı telefon çok şık duruyor.

Nokia 6 Özellikleri

Bugün açıklanan telefon 5.5 inç büyüklüğünde HD bir ekran ile gelirken, cihaz gücünü Qualcomm Snagdragon 430 yongasetinden alıyor. Bu özelliklerin yanısıra Nokia 6, 4 GB RAM ve 64 GB dahili hafıza gibi oldukça iyi özelliklere sahip. 16 MP arka kameranın olduğu cihazın önünde 8 MP çözünürlüğünde bir kamera bulunuyor.

Nokia 6'nın işletim sistemine baktığımızda Android 7.0 Nougat'a sahip olduğunu görüyoruz.

Peki Nokia 6'nın Çıkış Tarihi ve Fiyatı Ne Kadar Olacak?

HMD Global sitesinden resmin olarak duyurulan cihaz ilk olarak Çin'de satışa sunulacak. Dünya genelinde henüz satışa sunulup sunulmayacağı belli değil Nokia'nın uzun bir süre sonra piyasaya adım attığı ilk akıllı telefon olan Nokia 6'nın çıkış fiyatı 246 $ olarak belirlendi.

Nokia'nın uzun bir süredir tartışmalara neden olan piyasaya dönecek mi yoksa dönmeyecek mi tartışmaları böylelikle noktalanırken firmanın bu yıl içerisinde 5 adetten fazla akıllı telefon piyasaya çıkaracağı neredeyse kesin gözüyle bakılıyor. Firmanın bu ilk akıllı telefonun özelliklerine baktığımızda orta segmentte konumlandırıldığını görüyoruz.

Kaynak: http://www.teknodiren.com/nokia-6-duyuruldu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen paylaşım hakkında görüşünüzü bizimle paylaşın.