5 Eylül 2017 Salı

Bir Yalancıdan Gerçekleri Çarpıtma Rehberi



Ünlü aktör Will Arnett kuyruklu yalanları sıralamaya dair su götürmez 8 gerçeği anlatıyor.

Yeni dizisi Flaked'de başı sıkıştıkça yalana başvuran bir adamı canlandıran, Arrested Development dizisiyle gönlümüzü çelen Will Arnett, kendi düzenbazlık ilkelerini paylaşıyor.



1-) Yalancılar sürekli "Doğruyu söylüyorum" der..
"Kıdemli yalancılar cümleye hep 'Ciddi söylüyorum', 'Yemin ederim ki' gibi ifadelerle başlar. Çünkü hayatları, insanları sürekli yalanlarına inandırmaya çalışmakla geçiyordur. Bu tipler 'Yalandan nefret ederim' gibi şeyler de söyler."

2-) Çocuklara yalan söylemekte sakınca yoktur


"Çocuklara karşı açık sözlü olmak için taş kalpli olmak gerekir. Hayatın acı gerçekleriyle yüzleşmek için duygusal olarak hazır olmadıklarından emin olabilirsiniz."

3-) Bilmiş çocuklar hakkında yalan konuşmak da serbest
"Yedi yaşındaki oğlumun dişi çıktığında, okuldaki arkadaşı ona diş perisi diye bir şey olmadığını, yastığın altına para koyanların anne babalar olduğunu yumurtlamış. Ben de en mantıklı şeyi yaptım. O çocuğun hayal gören bir psikopat olduğunu söyledim."

4-) Ailenizle siyaset tartışırken yalan söyleyin
"Cumhuriyetçi bir akrabanızın size Donald Trump'ı övmesini engelleyecekse, o esnada kalp krizi geçirdiğiniz için hastahaneye gitmeniz gerektiği yalanını bile söyleyebilirsiniz."

5-) Hayvanlar bile yalan söylüyor


"Belgesellerde dişi kuşu çiftleşmeye ikna etmek için tüylerini kabartan erkek kuşları gördünüz mü hiç? Bu kesinlikle bir tür yalan söylemektir. Sonuçta işi bitirdikten sonra normale dönüyorlar."

6-) Gerekirse polise de yalan söyleyin
"Gerçekten bir haltlar karıştırmışsanız ve bunu kabul ettiğinizde hapsi boylayacaksanız, evet, bence sonuna kadar inkar edebilirsiniz. Bir sürü tanık olsa, hatta sizi suç işlerken kaydeden kameralar olsa bile bunu yapın."

7-) Yalancılar eninde sonunda yakalanır.
"Kız arkadaşım bu röportajımı okuduğunda söze her ‘Yemin ederim’ diye başladığımda şüpheyle bana bakacak veya oğullarımdan biri okuduğunda, diş perisinin gerçek olmadığını öğrenecek. Hele ki çeneniz düşükse, yalanlarınız eninde sonunda ayağınıza dolaşır."

8-) Yalan söylemeyi meslek edinmiş bir adamdan yalan söyleme taktikleri alıyorsanız, işiniz bitik demektir.
"Olmadığım kişiliklere bürünüp yalan söyleyerek para kazanıyorum. Benim mazaretim bu. Sizin mazaretiniz ne?"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen paylaşım hakkında görüşünüzü bizimle paylaşın.